Σεμιναρια

Dr Γεωργία Κατσογριδάκη

Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας με ερευνητική εργασία σχετικά με τα επίπεδα λεπτίνης σε παχύσαρκους και λιπόσαρκους, και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα διπλωματικής διατριβής «Επίδραση της λαπαροσκοπικής επίμήκους γαστρεκτομής, στο διατροφικό προφίλ και στη θρέψη του ασθενους».

Εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Λάρισας.  Από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινική Διατροφή».

Εχει επίσης πλούσια διδακτική εμπειρία από το 2004 σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ καθώς και σε κολλεγια στην Ελλαδα και την Κύπρο, καλύπτοντας μεγαλη γκάμα θεματολογίας τοσο στην κλινική διατροφή όσο και στην αθλητική διατροφή με έμφαση στην χρησιμοποίηση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Εκπαιδεύει επίσης στελεχη φαρμακευτικών εταιρειών για την φαρμακοδυναμική και φαρμακοκινητική συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές.

Η εμπειρία της περιλαμβάνει και τη διαχείρηση κλινικών περιπτώσεων, δεδομένου ότι έχει διατελέσει συνεργάτιδα της Μονάδας Τεχνητου Νεφρού, ενώ από το 2010 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της χειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και του Ιασώ Θεσσαλίας.

Ασχολείται με τη διατροφογενετική, δηλαδή την μελέτη των γονιδίων για την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.

Συνεργάστηκε με τον κολυμβιτικο συλλογο «ΝΗΡΕΑΣ»,  καθώς επίσης κ με την ομάδα TAE KWO DO για το σχεδιασμό αθλητικής διατροφής παίδων και εφήβων, ενώ παράλληλα κουράρει διατροφικά και επαγγελματίες αθλητές διαφόρων σπορ.

Έχει συνεργαστεί με δύο κέντρα εστίασης για την κατάρτιση διαιτητικών μενού.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Instagram