Σεμιναρια

Dr Γεωργία Κατσογριδάκη

Η Γεωργία Κατσογριδάκη είναι διαιτολόγος διατροφολόγος με πολυετή πείρα στο χώρο της διατροφής. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας με ερευνητική εργασία σχετικά με τα επίπεδα λεπτίνης σε παχύσαρκους και λιπόσαρκους, και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα διπλωματικής διατριβής «Επίδραση της λαπαροσκοπικής επίμήκους γαστρεκτομής, στο διατροφικό προφίλ και στη θρέψη του ασθενους».

Εργάζεται ως ιδιώτης διαιτολόγος ενώ έχει διατελέσει και εκπαιδευτικός στα ΤΕΙ Λάρισας.  Από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Θεσσαλίας με τίτλο «Κλινική Διατροφή».

Εχει επίσης πλούσια διδακτική εμπειρία από το 2004 σε ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ καθώς και σε κολλεγια στην Ελλαδα και την Κύπρο, καλύπτοντας μεγαλη γκάμα θεματολογίας τοσο στην κλινική διατροφή όσο και στην αθλητική διατροφή με έμφαση στην χρησιμοποίηση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Εκπαιδεύει επίσης στελεχη φαρμακευτικών εταιρειών για την φαρμακοδυναμική και φαρμακοκινητική συμπληρωμάτων διατροφής για αθλητές.

Η εμπειρία της περιλαμβάνει και τη διαχείρηση κλινικών περιπτώσεων, δεδομένου ότι έχει διατελέσει συνεργάτιδα της Μονάδας Τεχνητου Νεφρού, ενώ από το 2010 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της χειρουργικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας και του Ιασώ Θεσσαλίας.

Ασχολείται με τη διατροφογενετική, δηλαδή την μελέτη των γονιδίων για την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής.

Συνεργάστηκε με τον κολυμβιτικο συλλογο «ΝΗΡΕΑΣ»,  καθώς επίσης κ με την ομάδα TAE KWO DO για το σχεδιασμό αθλητικής διατροφής παίδων και εφήβων, ενώ παράλληλα κουράρει διατροφικά και επαγγελματίες αθλητές διαφόρων σπορ.

Οι σπουδές της περιλαμβάνουν επίσης κατάρτιση στην ομοιοπαθητική, δεδομένου οτι έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών της Εθνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας.  Εν εξελίξει δε βρίσκονται οι μεταπτυχιακές της σπουδές στην ομοιοπαθητική, στο Hahnemann College of Homeopathy στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην αρχαία Ελληνική Ιατρική & στον ελληνικό βελονισμό & ηλεκτροβελονισμό.

Έχει συνεργαστεί με δύο κέντρα εστίασης για την κατάρτιση διαιτητικών μενού.

Εχει ολοκληρώσει σπουδές στο Διατμηματικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Παρασκευή Καλλυντικών Σκευασμάτων & Σαπώνων» με στόχο την δημιουργία δικής της σειράς περιποιησης με θεραπευτικές ιδιότητες.

Please follow and like us:
error
Facebook
Twitter
Instagram