Σεμιναρια

Αστερία Σταματάκη, PhD(c)

Η Αστερία Σταματάκη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στον τομέα της «Κλινικής Διατροφής» του τμήματος επιστήμης Διαιτολογία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.  Εξασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου από το 2001. 

Το χρονικό διάστημα 2003-2012 ήταν επιστημονικός συνεργάτης στη γαστρεντερολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. Έχει ασχοληθεί αρκετά με άτομα που πάσχουν από διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος και ιδιαίτερα με ασθενείς με νόσο του Crohn και ελκώδη κολίτιδα. Παρακολουθεί πολλά περιστατικά με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου καθώς έχει εκπαιδευτεί πάνω στη δίαιτα FODMAPστο King’sCollegeLondon.  

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ – ΙΔΡΥΜΑΤΑ

  • Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής (Φεβρουάριος 2013 – Ιανουάριος 2015)
  • Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διατροφογενετικής- Διατροφογενετικής
  • Μέλος της Επιτροπής Δικτυακού Τόπου του Ελληνικού Ινστιτούτου Γαστρεντερολογίας και Διατροφής[2008-2011].

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

1. Το αλφαβητάρι της παιδικής διατροφής. Κυκλοφορεί από τον οργανισμό ΟΚΑΑ

2.  Γνωρίστε τα ελληνικά superfoods. Συγγραφείς : K. Ξένος – Α. Σταματάκη. Εκδόσεις Διόπτρα. Aθήνα 2014 (https://www.dioptra.gr/Vivlio/351/709/Gnoriste-ta-ellinika-super-foods/ )

3. Inflammatory Bowel Disease. Editors John K. Triantafillidis, Carol Stanciu. Publisher TECHNOGRAMMAmed. Athens 2012

4. .Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Εντερική ΝόσοςΣυγγραφέας Ι.Κ. Τριανταφυλλίδης. Εκδόσεις Τεχνόγραμμα Αθήνα 2006

Συγγραφή: ενότητα 2.2  με τίτλο: Αιτιοπαθογένεια. Διαιτητικοί Παράγοντες  (σελίδες 37 -39)

και ενότητα 6.2.1. με τίτλο: Συντηρητική Αντιμετώπιση. Διατροφική Υποστήριξη  ( σελίδες 228 – 231)

Έχει παρακολουθήσει και υπάρξει ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια και ημερίδες. Οι ανακοινώσεις της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια ενώ μελέτες της έχουν δημοσιευτεί σε καταξιωμένα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού.

Παράλληλα, η Σταματάκη Αστερία αρθρογραφεί σε ποικίλης ύλης περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο , συμμετέχει ως προσκεκλημένη σε ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές δίνοντας διατροφικές συμβουλές και έχει κληθεί ως ομιλήτρια σε αρκετές ενημερωτικές εκδηλώσεις τόσο για το κοινό όσο και για επιστήμονες υγείας.

Από το  2016, έχει δική της ραδιοφωνική εκπομπή (όνομα εκπομπής HealthBites) στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Amagiμε  που εκπέμπεται κάθε Πέμπτη 14.00- 16.00.

Η Αστερία Σταματάκη είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στον τομέα της “Κλινικής Διατροφής” του τμήματος επιστήμης Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Ασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου από το 2001. Από το 2008 είναι εκπαιδεύτρια-εισηγήτρια σεμιναρίων σε θέματα Διατροφής στο Ανοιχτό Ίδρυμα Eκπαίδευσης. Είναι επίσης υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Επιστημονικός Συνεργάτης Ε’ Χειρουργικης Κλινικής του ΕΚΠΑ.

Facebook
Twitter
Instagram