Σεμιναρια

Δρ Καλλιόπη Γκούσκου, Μοριακός Βιολόγος

Η Δρ Γκούσκου πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης και στη συνέχεια εντάθηκε στο διετές πρόγραμμα της Μοριακής Βιολογίας Βιοϊατρικής. Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών της πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή πάνω στη μεταλλορυθμιζόμενη μεταγραφή διασφαλίζοντας εθνική υποτροφία αλλά και υποτροφία ΕΜΒΟ. Συνέχισε την μεταδιδακτορική ερευνητική της δραστηριότητα σε θέματα φλεγμονής, μεταβολισμού και καρκίνου λαμβάνοντας ευρωπαϊκές υποτροφίες και δημοσιεύοντας τη δουλεία της σε σημαντικά διεθνή περιοδικά. Παράλληλα δίδαξε για πολλά έτη στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης ενώ σήμερα διδάσκει στο τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθηνών και ταυτόχρονα είναι επιστημονικός συνεργάτης σε ερευνητικά προγράμματα της Ιατρικής Κρήτης.
Από το Μάρτιο του 2015 έως και σήμερα είναι επιστημονική υπεύθυνη της εταιρείας «Εμβιοδιαγνωστική» (www.embiodiagnostics.gr). Η

Αναπτύσοντας η ίδια το γενετικό τεστ Genoshopy II, εξελίσει τη δουλειά της καθημερινά επενδύοντας στη Δια Βίου Μάθηση του εαυτού της και παράλληλα προτρέπει τους φοιτητές της να ακολουθούν τον δρόμο της Εκπαίδευσης όχι μονότονα, αλλά διαδραστικά δίνοντάς τους συχνά εξωτερικά ερεθίσματα.

Facebook
Twitter
Instagram